maandag 6 februari 2012

Vele nieuwe bouwstukken

Giblim
De www.GebrokenKolom.nl is weer verrijkt met vele bouwstukken.

Zelfs met een Werkstuk van een Weefster die de inwijdingsgang van de Weefster op prachtige en inzichtelijke wijze beschrijft door de drie graden. zie artikel ( besloten deel)

 Of een kort bouwstuk van Kees Stuiver die de vraag stelt of Giblim wel terecht doorgaans vertaald wordt als Bekwaam Bouwer.
Bouwer? De derde graad bevat helemaal geen bouwsymboliek. zie artikel. (besloten deel)


 Maar ook het openbare gedeelte heeft nieuwe artikelen:

Een bouwstuk van Klaas de Graaf  getiteld: Het zevende taboe, over omgaan met vooroordelen. Hij concludeert:  Vooroordelen hebben als wortel een taboe. Als wij dat taboe ontdekken bestaat er een mogelijkheid het af te zwakken en heel misschien te laten verdwijnen, als we tenminste er open voor staan. zie artikel >>

" Oh, my God, we've killed people." Er kan geen Waarheid bestaan zonder Twijfel, geen Hoop zonder Vrees, geen Leven zonder de Dood, en zo ontdekken we, dat, welke verklaring men er ook aan tracht te geven, Goed en Kwaad ten opzichte van elkaar iets noodzakelijks vormen. Overal zijn ze te vinden behalve in het Absolute, waar alles tot rust komt in Ain Soph. Het gevaar van deze “Goed – Kwaad” dualiteit is dat men er twee afzonderlijke eenheden in ziet het Goede als God en het Kwade als Shatan. God heeft alle dingen tegenover elkaar gecreëerd. Een bijdrage van Albert Heinhuis. zie artikel


Deze en nog veel meer bouwstukken staan nu op www.GebrokenKolom.nl


Overigens heeft Kees Stuiver al zijn bouwstukken en bouwstukjes beschikbaar gesteld aan de GebrokenKolom. Op een aantal na, staan ze nu al op de site. Ze staan op het besloten deel omdat ze doorgaans 3e Graads zijn.Zeer lezenswaardig. Niet alleen voor de jonge meesters, maar ook voor de "oudere' meesters.
--------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten