woensdag 14 december 2011

Doorbraak

Waarde vrienden,

Plotseling was er deze week een doorbraak in de technische opzet van de landelijke Gebroken Kolom. Te lang hadden we gefocussed op google-producten. Daar kwamen we maar niet uit. Het product moest aan onze eisen voldoen én moest gratis zijn, want over budget beschik ik niet. Mijn enthousiaste teamgenoten kregen een paar dagen geleden ineens een ingeving en de site was toen in één dag gebouwd. Strak van uiterlijk en zeer gebruikersvriendelijk. Een publiek en een besloten deel en een krachtige zoekmachine. Nu nog de puntjes op de i zetten, de site extern laten hosten en de domeinnaam er aan toevoegen.

Vervolgens kunnen we met de introductie beginnen en broeders enthousiast maken hun bouwstukken te publiceren op deze site. Hoe meer bouwstukken hoe waardevoller de site wordt. Hoe meer deze site een bron van inspiratie wordt. Maar ook, als een broeder zijn bouwstuk bij andere loges wil opleveren, dan kan op De Gebroken Kolom een samenvatting gezet worden met contactgegevens.

Tenslotte: ik hoop dat zoveel mogelijk broeders hun bouwstuk op het publieke deel van De Gebroken Kolom willen plaatsen zodat ook niet-vrijmetselaren zich kunnen laten inspireren. Zo kunnen wij vrijmetselaren ons ook op deze wijze doen kennen in het Westen.

Houdt u deze site in de gaten voor verdere ontwikkelingen mbt de Gebroken Kolom.

Rudolph Kroon